Det gör så ont att jag svettas

Tänk dig en blödande och varig fingertopp. Tänk dig infektionen som gör så ont att man vill skruva av sig armen. Tänk dig att köra in den fingertoppen i en pennvässare. Och vrida runt.

Den smärtan. I brösten. Under varje amning. Vi har haft amningsproblem ett tag nu, någonting är uppenbarligen inte som det ska eftersom det till slut provocerade fram ångest hos mig inför amningen och jag dessutom fick sår.

Vi löste det tillfälligt genom att jag pumpade ut mjölken och gav honom på flaska, så att huden skulle få en chans att läka. Det gick bra, men smärtan försvinner inte och det känns som om ungen gnager i sig mjölk istället för att suga.

Jag ringde BVC, som rabblade tips på lösningar jag redan testat (amningshjälpen.se, olika ställningar, tag, pill med bebisläppar, amningsnappar, you name it) innan jag fick en tid dagen därpå, dvs igår.

Jag kan ju inte tro det är mig det är fel på, så vi undersökte pojken. På BVC kunde de inte hjälpa mig, läkaren tyckte inte han har kort tungband eller svamp, så jag råddes att vända mig till amningsmottagningen. De har öppet imorn, så jag ska ringa då och hoppas på en tid inom överskådlig framtid, dvs samma dag, eller möjligen igår.

Jag tror vår son har tänder egentligen. Han fäller in dem när de inte används, som en skräckfilmshaj… eller Toothless, i den där drakfilmen du vet.

Det är för övrigt INTE så jag planerar att lägga fram mitt case för personalen på amningsmottagningen.

amningsproblem
Käkarna är förbluffande lika. Jag bara säger det.

Och simon bet mig i örat igår. Han försökte äta upp mitt örhänge, så nu har jag en inflammerad örsnibb.

Ingen sa att det skulle vara såhär att ha barn… Jag får väl börja använda skuddsutrustning, som när man tränar polishundattacker. Jag tänker hockeyskydd. Och skidhjälm. Och kanske flaskmatning med tång och eldsäkra handskar.

 

9 thoughts on “Det gör så ont att jag svettas”

 1. Åhh vad jobbigt, känner igen känslan! Fick tungbandet klippt på vår son när han var runt 4mnd, totalt okomplicerat och utan bedövning eller traumatisering. Men då jag hade som ondast m amning var vid svampinfektion- syntes inte och gick inte att odla men eftersom jag inte hade sår fick jag flukonazol och allt löste sig på två dagar. Ahhh.. kanske bara jobbigt att läsa om hur det löst sig för andra, men kan inte låta bli att komma med tips när jag vet hur oooont drt kan göra!! (Haft sår också. Unnar inte ens min gamla svenskalärare den pinan.)

 2. Åhh vad jobbigt, känner igen känslan! Fick tungbandet klippt på vår son när han var runt 4mnd, totalt okomplicerat och utan bedövning eller traumatisering. Men då jag hade som ondast m amning var vid svampinfektion- syntes inte och gick inte att odla men eftersom jag inte hade sår fick jag flukonazol och allt löste sig på två dagar. Ahhh.. kanske bara jobbigt att läsa om hur det löst sig för andra, men kan inte låta bli att komma med tips när jag vet hur oooont drt kan göra!! (Haft sår också. Unnar inte ens min gamla svenskalärare den pinan.)

 3. Måste tipsa om ”svensk stödgrupp för kort läpp- och tungband” på Facebook. Där finns info och bra hjälp. Vården är tyvärr väldigt dåliga på att bedöma detta och många som kan få hjälp missas/avfärdas.
  Dina problem låter väldigt lika mina med min dotter. Jag kämpade på med alla tips som fanns men lyckades aldrig och hade så ont. Inte förrän både läpp- och tungband var åtgärdat började smärtan ge med sig.
  Kan tillägga att jag var på amningsmottagningen flera gånger utan att de nämnde detta som ett möjligt problem en enda gång…

 4. Måste tipsa om ”svensk stödgrupp för kort läpp- och tungband” på Facebook. Där finns info och bra hjälp. Vården är tyvärr väldigt dåliga på att bedöma detta och många som kan få hjälp missas/avfärdas.
  Dina problem låter väldigt lika mina med min dotter. Jag kämpade på med alla tips som fanns men lyckades aldrig och hade så ont. Inte förrän både läpp- och tungband var åtgärdat började smärtan ge med sig.
  Kan tillägga att jag var på amningsmottagningen flera gånger utan att de nämnde detta som ett möjligt problem en enda gång…

Lämna ett svar