Om Mammatrams, en helt vanlig barnfamilj

mammatrams barnfamilj
Välkommen till familjen Mammatrams; en blogg om föräldraglädje i en barnfamilj, och om att hitta balansen i föräldrahjärtat.

Kort om oss

barnfamilj på flygplats

Mammatrams författare: Lisa
Plats: Stockholm, hus nordväst om Stockholm
Familj: pojkarna Simon (2015) & Adrian (2016), sambo (och tillika pojkarnas far) Björn

Simon är högkänslig och har den vilda konstnärens själ. Hans inre glittrar av allt han kommer över och skatten blir ibland för tung för honom. Simon laddar i ensamhet, han behöver gå undan och ha tyst och lugnt omkring sig för att orka vidare.

Adrian är av det vårdande slaget. Han vet när någon är ledsen, vill gärna komma nära och klappa och ha sig. Adrian laddar nära andra människor; i knät på någon han tycker om eller tätt uppkrupen intill.

Simon och Adrian klassas eventuellt som pseudotvillingar, i och med att Simon var precis 1,5 år när Adrian föddes och därför inte har några minnen från tiden som enda barnet. De är varandras raka motsatser på personlighetshjulet, de sitter längst ut på varsin pinne och hojtar till varandra och du må tro att det skär sig ordentligt mellan varven.

Jag, Lisa, är högkänslig som Simon (läs mer om högkänslighet/HSP här) och vårdande som Adrian – även om jag såklart tycker att pojkarna överträffar mig i allt de tar sig för.

Björn är inte lagd åt det här hållet. Han är min motsats i mycket och håller hela sin lilla barnfamilj med välbehövlig och aningens fyrkantig logik (hans ord).

Bloggens hjärta

Kärnan av den här bloggen handlar om att lära sig leva med mammahjärtat i egenskap av både enorm tillgång, men också som något av ett handikapp*. Att inte låta det ta över och äta upp resten av en, utan att hitta en hälsosam balans så att alla kan må bra.

Självdistans

Jag skriver med självironi, så ärligt jag kan, om min resa som liknar så många andra kvinnors, från det ögonblicket då föräldraskapets hela tyngd träffar oss i ansiktet som en huvudlös förälskelses värsta rekyl, och framåt till en vanlig barnfamilj.

Balans

Det är inte lätt att hitta balansen igen, efter den omdefinition av sig själv som det innebär att bli mor. Kanske gör man det aldrig, kanske blir det lättare när barnen blir äldre. Hur kan vi vara båda delarna på bästa sätt för alla – och då menar jag inte alla andra?

Varför du inte ser oss

Jag skriver för min egen skull, men också för din. Därför är det absolut nödvändigt med bilder, men min familjs vackra anleten är inte mina att dela med mig av. Jag har bara rätt att dela mitt eget, och eftersom det här inte på något vis är en skönhetsblogg så tror jag du klarar dig utan mina taffliga selfies.

Jag skriver om oss, hur vi ser ut spelar ingen roll för det handlar om de gropar och gupp som en barnfamilj lätt stöter på, det handlar om livet som, med och i barnfamilj – inte om att exponera specifika individer.

I min blogg vill jag …

  • Spegla småbarnslivet med sarkasm/självironi/humor och ärlighet.
  • Sprida föräldraglädje istället för föräldrahets.
  • Göra min berättarröst hörd.
  • Hjälpa andra via egna erfarenheter.

Den här bloggen är INTE …

… i klass med ”Mia – mamma till underbara Kevin”.
… statisk som en bild på instagram.
… en välputsad fasad à la veckans träning/meny/outfits/trender/whatever.
… kris och kaos varje dag.
… en dans på sammetslena rosenblad där jag får sova varje natt och har tid och energi över till att baka bullar och pyssla ihop allt jag skulle vilja. Även fast det händer (minus det där med ”allt jag skulle vilja”).

Reklam

Det har hänt att jag gjort reklam för det ena eller andra. Jag är alltid tydlig med om det är sponsrat eller inte, oftast är det inte det eftersom jag gärna delar med mig av saker jag tycker funkar bra (och kanske önskar att någon tipsat mig om lite tidigare).

Följ!

Prenumerera på Mammatrams blogginlägg! Du får dem på mailen när de publiceras, hur trevligt som helst!

Jag delar aldrig med mig av dina uppgifter, du är trygg här och du kan avprenumerera när som helst. Får du ingen mailbekräftelse så kolla spamfiltret.

Annars kan du följa bloggen via någon av länkarna här till höger. Jag uppdaterar 1-3 gånger i veckan, men utöver det är det noll risk att spammas 😉


Har du frågor, tips eller nåt du vill att jag ska berätta mer om, skicka ett mail.
Jag lovar, det är gratis.

Mammatrams @ gmail . com    *”handikapp” är ett mycket brett begrepp