Min bild av graviditet

Det här är de längre texterna, inte blogginlägg utan lite mer. Jag berättar om det som slagit mig extra mycket, det som numera ligger till grund för min bild av graviditet, helt enkelt.

Jag vill påpeka att det finns lika många olika graviditeter som den finns kvinnor. Min upplevelse ska inte avskräcka, locka eller alls påverka andra i sina beslut. Att jag upplevt det så här betyder inte att andra gjort, gör, eller kommer göra likadant.

Det här är ett TEDtalk som jag tycker att alla blivande föräldrar till sitt första barn borde se. Det är, som hon också säger, självklart att mitt beslut inte hade ändrats om jag vetat mer i förväg, men det hade hjälpt mig att klara det lite bättre och då syftar jag för min del främst på graviditeten. Hur man upplever saker och ting hänger ju mycket på vilka förväntningar man har.

Och här har vi en krönika om allt det där som ingen säger till en innan man bildar familj:

Elli, 36: Varför var det ingen som sa hur jobbigt det var att bli mamma?

 


Gilla gärna min blogg på Facebook, eller följ den via nåt av alternativen här i högerspalten. Jag uppdaterar ca 5 gånger i veckan, men utöver det är det noll risk att spammas 😉