Sticky cake

Good morning Lisa,

First a big thanks for the lovely recipe – I tried the sticky cake this week-end at home and all the kids loved it! What a discovery 🙂

kladdkakaYeees, har man ingenting att göra pĂ„ jobbet sĂ„ bakar man. Och lĂ€mnar ut recepten till gĂ€sterna 🙂

Ja, jag har ett sÄdant jobb.

Kladdkaka

  • 2 Ă€gg
  • 2,5 dl socker
  • 100 g smör/margarin
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4-5 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 rĂ„gat krm salt

Formen kan bröas med ströbröd eller riven kokos.

SmÀlt smöret.

Blanda alla torrvaror ordentligt för sig.

Vispa socker och Àgg, anvÀnd en gaffel och slÄ in ordentligt med luft (det gÄr inte att överdriva).

Blanda i torrvarorna i Àggbunken.

Rör snabbt ihop till en jÀmn smet, rör sist i smöret.

Är smeten för fast sĂ„ kan man ha i lite kaffe eller apelsinmarmelad, eller hallonsylt. Man kan variera pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt, bland annat kan man byta ut 0,5 dl vetemjöl mot 0,5 dl mer kakaopulver. DĂ„ blir det extra bra med lite kaffe i 😉

Varmluft: 155 grader i 14-20 min

Ugn: 175 grader i ca 20 min

OBS! Kolla av kakan. Den ska vara riktigt kladdig i mitten annars Àr den för torr, men den ska inte vobbla i formen nÀr man skakar den, för dÄ kommer den smaka smet.

LÄt den gÀrna svalna, serveras kylskÄpskall, gÀrna med mosade/stavmixade jordgubbar, eller grÀdde.

Kommentera