Vem sitter inne?

Det är 30° varmt på uteplatsen. I skuggan under paviljongen som Björn nyligen satte upp, alltså. Det är bara 26° inne i köket, men 30° i skuggan är helt ok. Det fläktar stilla, blommorna och buskarna vinkar från rabatten på andra sidan tantspaljén och Simon sover i sitt rum.

Att han sover är både helt fascinerande och samtidigt så oundvikligt, med tanke på igår kväll. Det var så varmt på övervåningen där vi har sovrummen att hela stället luktade bastu, det gick inte att få in korsdrag i rummet, det gick inte att slappna av för värmen och klibbet och allting var obekvämt. Björn och jag turades om att försöka natta honom, en halvtimme i taget. Vi satt på bollen, vi låg bredvid, vi höll fast honom så han inte kunde resa sig, vi vattnade, sjöng och ett tag satt jag till och med och blåste på honom för att han skulle ligga stilla.

Han brukar somna kl 20-20:30. Kl 22:15 gav han upp och svimmade väl av utmattning mer är somnade.

Nu har Björn varit iväg och köpt en golvstående fläkt som står och blåser därinne hos honom. Jag hoppas verkligen att den hjälper även ikväll.

Jag har varit ledig i 2 dagar och pappa har varit här på besök. Alltid lika mysigt, alltid lite kort visit men man tar vad man får. När jag skjutsade honom till pendeln igår stannade jag till på Rusta och köpte en babypool, den där sorten man inte behöver blåsa upp (orka det i den här värmen). Simon har inte badat men han kretsar runt den, kastar i grejer, slår i vattnet med en träslev och blöter ner allt i närheten. Igår när vi precis fyllt den fick han leka en stund med trädgårdsslangen, och tack och lov är Björns mobilkamera bättre än min.

Lämna ett svar