Mors dag i backspegeln

I Björns familj har man aldrig uppmärksammat mors och fars dag, vad jag förstått. Förra året däremot kom han med en kommentar på skämt om att han inte fått nån uppmärksamhet på fars dag, när han kompis och kollega var så glad att bli firad på sin första jag-är-minsann-pappa-dag. Jag bestämde oss då för att eftersom jag inte fått så mycket som ett grattis så hade han bara sig själv att skylla, och att vi skulle fira i fortsättningen.

Mors dag var i söndags.

Jag, i lördags: ”Älskling, kommer du ihåg att vi sa förra året att vi skulle uppmärksamma mors och fars dag?”

Björn tittade blankt på mig, sen garvade han: ”Nehehej! Det har jag glömt. Ska vi?”

”Ja.”

”Varför det?”

”Därför att man gör det. Därför att jag vill det. Därför att jag förväntar mig det av mina barn, och nu är de för små för att sköta det själva. De behöver hjälp.”

”Ja, visst. Ok.”

”Inget stort alltså, bara nånting… ja, nåt.”

”Hör du det Simon? Tänk ut nåt bra.”

Det gjorde han.

”Placera gärna dessa hängande så att jag inte når dom.”

Nu vill Björn hänga dem i ståltråd i fönstret, utan kruka eller nåt sånt trams. Jag är tveksam till hur snyggt det blir, men vi får väl försöka.

För min egen del så jobbade jag dag, och sedan åkte vi direkt till min bror för att fira hans födelsedag med mamma. Jag glömde be Björn köpa blommor, och vi hann inte efter jobbet så allt min stackars mamma fick, förutom en kram och ”jag prioriterade mer tid med dig framför blomsterköp”, var en länk på Facebook tillsammans ett grattis. #fail

Bilden är lånad från bloggen Hej Hej Vardag, en kul blogg på temat pseudotvillingar. Simon och Tvåan kommer att bli pseudotvillingar, eftersom det bara blir 1,5 år mellan dem och Simon aldrig kommer minnas tiden då han inte hade en bror ❤

#morsdag #morsdag2016 #mamma

Lämna ett svar