att förbli kreativ

Herregud, jag hittade den här sidan och tänkte att sån ska jag också bli. Jag tycker ju så mycket om att pula på med sånt, men jag har svårt att få ihop tillräckligt med koncentration och tålamod.

Var fiskar man upp det igen?

dregglisar

Det här är inte ett sponsrat inlägg — jag har för övrigt svårt att tänka mig att nån skulle vilja sponsra min blogg — men jag är en hängiven anhängare av DIY när det kommer till sömnad och smycken, och en del annat också, och jag tycker det är viktigt att stötta de små ställena som finns lite överallt på nätet.

 

10 thoughts on “att förbli kreativ”

 1. That’s the spirit! 😉

  Jag har testat två olika modeller som jag tycker om att sy. Dels den ”vanliga” med mudd i midja och benslut (exempelvis http://nya.sykurser.se/wp/babybyxa/ – behövs dock medlemskap). Men också mer haremsbyxor, som jag tycker är hur söta som helst på bebisar (och praktiska, även i vuxenmodell). Typ http://thealisonshow.com/2013/05/tiny-harem-pants-sewing-pattern.html eller https://www.dropbox.com/s/hi4zcwanr5creox/Whimsy%20Couture%20Baby%20Knit%20Pants%20Sewing%20Pattern.pdf?dl=0

  Kan dock varmt rekommendera mönstertidningarna Ottobre om du vill sy kläder till bebisar/barn (och vuxna). 😀

  Men att ta ett befintligt par och göra eget mönster av är en bra idé. 🙂

  Tuta och kör! 😀

 2. That’s the spirit! 😉

  Jag har testat två olika modeller som jag tycker om att sy. Dels den ”vanliga” med mudd i midja och benslut (exempelvis http://nya.sykurser.se/wp/babybyxa/ – behövs dock medlemskap). Men också mer haremsbyxor, som jag tycker är hur söta som helst på bebisar (och praktiska, även i vuxenmodell). Typ http://thealisonshow.com/2013/05/tiny-harem-pants-sewing-pattern.html eller https://www.dropbox.com/s/hi4zcwanr5creox/Whimsy%20Couture%20Baby%20Knit%20Pants%20Sewing%20Pattern.pdf?dl=0

  Kan dock varmt rekommendera mönstertidningarna Ottobre om du vill sy kläder till bebisar/barn (och vuxna). 😀

  Men att ta ett befintligt par och göra eget mönster av är en bra idé. 🙂

  Tuta och kör! 😀

 3. Jag införskaffade mig en symaskin när första sonen kom, tänkte vara duktig som skulle sy napphållare och dregglisar. Men tjaaa… kom inte så långt! Har märkt att jag varken äger koncentration eller tålamodet så du är inte ensam 😉

  Men det finns många duktiga skapare ute bland sociala medier som jag mer än gärna stöttar 😀

  1. Alltså jag har ju symaskinen och tygbitar och stuvar och trådar i alla färger – är en väldigt kreativ själ – men nu… alltså jag vet inte, det är som en vall jag måste över för att komma fram till maskinen och sybordet och… ja, jag orkar typ inte bry mig tillräckligt för att börja klättra. Känns lite ledsamt :/

   1. Om det känns jobbigt att vara kreativ – då är det inte bra, tycker lilla jag. :/ Kreativitet ska bara vara roligt!

    Testa att börja smått. Jag kan varmt rekommendera att du testar att sy ett par bäbisbyxor. Det går snabbt och är enkelt och då kanske den här ”vallen” inte alls känns så hög och jobbig? 🙂

 4. Jag införskaffade mig en symaskin när första sonen kom, tänkte vara duktig som skulle sy napphållare och dregglisar. Men tjaaa… kom inte så långt! Har märkt att jag varken äger koncentration eller tålamodet så du är inte ensam 😉

  Men det finns många duktiga skapare ute bland sociala medier som jag mer än gärna stöttar 😀

  1. Alltså jag har ju symaskinen och tygbitar och stuvar och trådar i alla färger – är en väldigt kreativ själ – men nu… alltså jag vet inte, det är som en vall jag måste över för att komma fram till maskinen och sybordet och… ja, jag orkar typ inte bry mig tillräckligt för att börja klättra. Känns lite ledsamt :/

   1. Om det känns jobbigt att vara kreativ – då är det inte bra, tycker lilla jag. :/ Kreativitet ska bara vara roligt!

    Testa att börja smått. Jag kan varmt rekommendera att du testar att sy ett par bäbisbyxor. Det går snabbt och är enkelt och då kanske den här ”vallen” inte alls känns så hög och jobbig? 🙂

    1. Du har helt rätt. Vi ska bara flytta först, sen JÄKLAR. Har du tips på modell? Jag har ett par som jag tänkte göra mönster av annars 🙂

Lämna ett svar