Tappa håret efter graviditet och förlossning

Det följer med en mindre matta med borsten, golvbrunnen i duschen har problem, dammsugaren går på högvarv och det kliar i kläderna.

Nej, vi har inga husdjur.

It’s all me.

Fick du också tjockare, blankare och längre hår under graviditeten? Se fram emot att förlora allt! Typ. Bli glatt överraskad om du får behålla det, i alla fall. Efter graviditet och förlossning tappar man (generellt) allt hår som man inte tappade under tiden. Att tappa håret är en tidsfråga*.

Jag är inte förvånad, fast alltså ändå är jag det. Förstår du vad jag menar? Jag visste att det skulle bli så här, men jag häpnar fullständigt i alla fall.

Mitt hår är av vad man brukar kalla den nordiska sorten. Jag må ha många hårstrån på huvudet men de är tunna, kort sagt har jag inte så mycket hår. Man kan säga att jag inte har så mycket utbyte av youtube tutorials för håruppsättningar eftersom jag helt enkelt får slut på hår att jobba med långt innan tjejen på videon får det.

Det känns som om jag håller på att bli skallig, även om jag logiskt sett vet att det inte är så. Mina förrymda strån dyker upp precis överallt – utom på mitt huvud – och det är så otrevligt.

Det spelar tydligen ingen roll om jag sätter upp håret och anstränger mig. De är överallt ändå.

Om det kliar nånstans på kroppen så var så säker, det är ett strå som fastnat och ligger och killar. Allra helst ligger de och myser i bh:n eller hänger i ärmarna. Jag törs inte laga maten om vi ska ha folk på middag, för jag kan inte garantera att den är hårfri.

Men det gör ingenting inte så mycket. Jag har andra kvalitéer.

 


* Läs mer om håravfall på mammasidan.se, där 90% av dem som svarat på enkäten upplevt ökat håravfall efter förlossningen.

 

Bildkälla: Unsplash

Lämna ett svar