Studiebesök på höstens nya förskola

Finns inte så mycket att säga om besöket på nya förskolan idag, mer än att personalen verkar trivas och att även om de visserligen inte är en ur-och-skur-förskola så är de ute så mycket det går.

Anledningen till att vi vill byta förskola är att den som Simon går på nu ligger 20 min promenad hemifrån, eller 4 min med bil. Det är inte ett problem alls, MEN vi har en förskola alldeles runt knuten, alltså typ 75 m från ytterdörren, och som dessutom är löjligt populär. Förstå vad det kommer underlätta vardagen när Adrian också börjar där!

De tillämpar syskonförtur, men Adrian ska börja i januari nästa år och då tar man inte in lika många barn som man gör efter sommaren, eftersom det inte är lika många som slutar då. Därför har jag idag tackat ja till platsen för Simon – eftersom alla jag träffade verkade vara vid sina sinnens fulla bruk och lokalerna normala – samt skickat in ansökan för Adrian via Stockholms Stad.  Hans köplats börjar inte räknas förrän han fyller 6 mån, men nu är det i alla fall gjort.

Vi har 4 andra förskolor på önskelistan som backup. Kanske måste han börja nån annanstans i januari och sen få plats med Simon i augusti istället. Det kommer att bli bra, i vilket fall.

Bilden är tagen i Björns arbetsrum. Jag kommer kunna gå dit i pyjamas.

När Björn kommer hem tänker jag att vi ska ta och välja namn, alltså andranamn, till Adrian också så kan vi bocka av det med. Fick sova nästan hela natten* inatt så känner mig som en ny människa. En fantastiskt effektiv sådan, dessutom.

 


*Nästan hela natten = väckt max 4 gånger för nappbrottning.

Lämna ett svar