Sovmorgon, plaskdamm och länge leve golvfläkten!

Detta som sovställing fortsätter att förundra. Märk väl; klockan är 08:46 och jag måste väcka honom. Ja, han vaknade tidigare, men han somnade om. Sovmorgon! Wohooou!!

Den varmaste dagen i mannaminne, eller inte så långt därifrån om minnet baseras på mig, inträffade igår. När vi alla släpat oss upp långt senare än vanligt så tog vi cyklarna till plaskdammen som ligger 10 min hemifrån. Simon bottnar i hela dammen, men i mitten är det djupare och om han trillar där så hamnar han under vattnet. Jag vet det därför att han inte höjer blicken särskilt ofta när han är i vattnet, och där i mitten finns bara den gungande vattenytan att fästa blicken på för balans. Han trillade och vinglade omkring där ett tag innan jag fick bära tillbaka honom till kanten. Han blir skraj, men inte avskräckt när han plötsligt och helt otippat välter bakåt sådär, och vi är noga med att inte visa oro eller du vet det där ”ojojoj då lilla vännen hur gick det där nu då?” som man har på tungan så fort det blir lite action.

Det var konstant ca 30 grader varmt i Simons rum hela dagen, hela övervåningen luktade bastu i vanlig ordning vid onormalt varmt sommarväder, men i vårt sovrum var det svalare så vi ställde in resesängen som Björn hittat på Blocket där och hoppades att det skulle funka på eftermiddagen, och det gjorde det 🙂 Barnet sov som han landat tills vi fick lov att väcka honom på eftermiddagen.

På kvällen fick vi lösa det genom att ställa hans högt älskade golvfläkt på högsta fart riktad rakt mot spjälsängen, men det gick faktiskt bra. Han somnade själv utan gråt och tandagnisslan som sist när det var så här varmt och vi inte hade nån fläkt, ve och fasa.

Lämna ett svar