Som välpackade båtar med kantringsrisk

Jag behövde nya jobbskor. Ett par svarta ballerinor. Inga konstigheter: inga rosetter, spets, flätad klack, vit sula, text, silverfärgad häl, blank lack eller nåt annat. Bara svarta ballerinor.

Jag gick och letade, jag gav det en hel ocean av tid – minst 1 timme – eftersom arbetsskor liksom spelar roll. Jag hittade ingenting. Det var fullständigt omöjligt.

Jag beställde skor, som skulle kunna passera som neutralt svarta, på nätet eftersom jag inte gärna kan fortsätta jobba i mina blommiga skor; jag sitter trots allt i en hotellreception.

Sen var jag inne på H&M* och hittade ett par där för typ inga pengar. De har snörning, så jag slipper trampa ur dem och springa ifrån dem, vilket är bra. Men så är förstås sulan lövtunn, vilket förvånar noll och ingen, så jag köpte iläggssulor som kostade mer än skorna på en skoaffär i närheten. Men det är bra iläggssulor ändå, för de tål handtvätt och limmas inte så jag kan ha dem i andra skor också… Så nu kan jag köpa en hel drös med obekväma och ortopediskt felkonstruerade skor om jag vill. Sen blev det nödvändigt med ett gäng nylonstrumpor, eftersom vi pratar ballerinor på jobbet. Jag valde färgen NEUTRAL SKIN, och döm av min förvåning när jag öppnade förpackningen på jobbet och strumporna är glittriga.

Why?

Så nu sitter jag med varma gravidsvullna fötter i usla skor med svindyra sulor och glittriga strumpor som ger fötterna en grisigt rosa hudton.

skor som båtar

Men de är ändå ganska fina, ser ut som små båtar. Välpackade båtar med kantringsrisk. Bara jag inte måste förflytta mig i dem… skavsåren och blåsorna är bara en hämtad (gäst)öl bort.

glittriga stumpor

*ej sponsrat

Lämna ett svar