Små stunder av egen tid som högkänslig på konferens

På spakonferens med nya jobbet

Vi var på konferens med jobbet torsdag till fredag. “Men hur kan man genomföra en sån sak på ett säkert sätt?” – Ja, det är en aning tveksamt på den fronten men det fanns mycket plats och deltagande var fullständigt frivilligt. Hursomhelst, det var på ett spaställe med flera pooler, relaxbäddar, bastu och havsbad. Mycket fint. 

Min sociala kondition

Jag är introvert, och i egenskap av sådan behöver jag träffa folk på daglig eller varannandaglig basis för att inte min sociala kondition ska försvagas. Jobbet i hotellreception var perfekt för mig för övrigt, i alla fall ur den aspekten, men nu har vi ca 18 månader av mycket begränsade sociala samspel bakom oss och jag har som konsekvens av detta GLÖMT hur man pratar med folk.

G L Ö M T.

Inte “glömt” som i “svältfödd på kontakt”, utan som i “jag har inte jobbat i det programmet på 18 månader, alla kortkommandon är borta”. Grejen är den att jag inte direkt lider av isolering. Jag tycker isolering är mysigt. Visst, jag kan bli trött på att vi klättrar på varandra, och sakna inspiration till nya idéer. Jag kan sakna vissa personer, men inte den sociala kontakten med vem som helst bara sådär.

En stelhet som inte går att springa ifrån

En konferens, som nyanställd, går ut på att lära känna folk, knyta kontakter, lyssna och lära från alla nya kollegor. Och powerpointpresentationer. Det hjälper att vara smidig, och det hjälper att gilla Folk. Som högkänslig på konferens är det en utmaning.

Jag rörde mig genom det sociala rummet som en ryckig clown på styltor, och led därefter, men jag har faktiskt lite tips till den som har nåt liknande framför sig:

  • Börja alla samtal med saker som “jag är dålig på att mingla, jag vet inte hur man gör”. Väldigt många svarar med samma mynt. 
  • Berätta att du kommer att glömma bort personens namn, eventuellt även ansikte, därför att du är usel på sånt. Be om ursäkt på förhand. Folk svarar ofta med samma sak, alternativt förståelse för att det är mycket nytt att hålla reda på.
  • Få dem att prata om sig själva! Det är fantastiskt, för då kan du vara tyst.
  • Behåll fokus på vad de berättar genom att upprepa deras ord i huvudet.
  • Skyll på extrem trötthet pga småbarn/tidig morgon/lång dag/whatever och avvik när festen verkar vilja göra entré. 

Framgångsrecept

Det kanske låter som att jag inte trivdes, men det är helt fel. Den här konferensen var fantastisk.

högkänslig på konferens
  • Jag fick eget rum. Alla fick eget rum, utom ledningsgruppen som fick dela, men mitt var ett vackert dubbelrum med ett ganska stort och tjusigt badrum.
  • Innan middag så blev det 30 min andrum på hotellrummet.Jag kunde sprida ut mig. Jag kunde göra mig i ordning i lugn och ro; ingen väntade på mig, ingen krävde hantering för att få ordning på sig själv. Ingen pratade, ingen lät. Det var ljuvligt stillsamt.
Badrumsdörr.
  • Jag fick möjlighet att lära känna några av dem som jag kommer jobba lite närmare med och de var trevliga och förstående och vänliga allihop. Det låter som en klyscha förstås, men det är sant, och det är ingen självklarhet.
  • Vi fick åka ribbåt, och jag fick (dvs kastade mig över) platsen längst fram. De körde i 60 knop, det är ca 110 km/h och regnet stod som spikar i ansiktet, men det var det värt. 
Exfolieringsplatsen.

På många sätt var konferensen som ren och skär semester, men det är klart att jag var socialt dränerad när det var över och det var så skönt att sätta mig i bilen ENSAM och köra hem. 

Lämna ett svar