Lucka #23 – Tipskalender 2020

#23: Play doh

Våra pojkar gillar att ”dega”, dvs greja med deg/leklera/play doh. Eftersom de FORTFARANDE – och jag börjar på riktigt undra om det här ska vara en grej ända tills de fyller 30 – gärna slickar och/eller proväter på det mesta så föredrar jag att de håller på med hemmagjord deg utan citronsyra.

Det går för övrigt jättebra utan citronsyra; sist vi gjorde deg höll den i över ett år.

Det tråkiga med fina färger på degarna är att de är fina i 4 minuter, sen har alla klumpar samma färg – oftast brungrålila – så mitt tips, om du gör flera färger, är att välja färger som tillsammans inte blir sådär trist. Dvs om du bryr dig, förstås.

Nu senast, till exempel, så gjorde jag två satser av Ekotipsets recept på play dough – en med blå karamellfärg och en med röd. Det blev två fina degar till pojkarna, en turkos och en rosa (hade inte i jättemycket färg). Rött och blått tillsammans blir lila, det vet alla, men jag glömde att degen är lite naturligt gul så därför blev resultatet lila men åt det lite brunare hållet.

Det gick så fort att jag inte hann fota mer av originalfärgerna än detta.

Lämna ett svar