Lucka #16 – Tipskalender 2019

#16: Eko VS hormonstörande

Jag har länge haft på gång ett inlägg om plast. Inte för att jag är plastexpert eller så, men för att vi pratat väldigt mycket om plast under utbildningen och jag har lärt mig mycket som jag inte visste tidigare.

Nu är det inlägget ännu bara ett utkast, så näst bäst i ämnet är de tipsen jag skrev om innan utbildningen. ”Eko VS Hormonstörande” – illavarslande titel, men nyttig icke desto mindre.

När vi var på Materialbiblioteket med klassen för två år sen så tipsades vi som ville plastbanta om att inte betrakta all plast likadant.

”Det ni ska ta bort, om man vill göra lite men inte vill ersätta alla plastprodukter man har, är att kasta ut teflonpannor och tandborstar och tandborstglas och sånt där. I kök och badrum är man så mycket och där utsätts man mycket mer.” Så sa materialfantasten som höll i studiebesöket till oss som svar på frågan vad som verkligen är värt att ta bort hemma.

Här nedan är en kortis om leksaker. Lita inte på tillverkare och importörer, läs själv istället – och sen väljer ju du hur du vill göra.

Som jag sagt förr; alla gör som de vill, jag vill bara att man ska göra medvetna val istället för att tuffa på i okunskap.

Om tipskalendern

Mammatrams allra första julkalender går av stapeln i år.

Vanligtvis brukar julkalendrar på bloggar innebära rabattkoder och andra kommersiella utrop i reklamens tecken, men jag tänkte att nog vore det bättre att bjuda på en tipskalender istället? Vissa tips är inköpstips, men det är helhjärtade tips och fullständigt icke-sponsrat.

Ok, en grej sponsrar jag av mig själv, men då är jag tydlig: Använd koden MAMMATRAMS i kassan i min Etsy-shop så får du 20% rabatt!

Lämna ett svar