Hemma igen

Hem ljuva hem…

En rad intressanta dagar har passerat sedan vi kom hem i söndags. Detta har hänt:

Måndag. Jag mår så illa att jag har svårt att tro på det. Hela dagen. Jävla skit.

Tisdag. Jag var på Ikea för att försöka få tag i vägghyllor till arbetsrummet för alla böcker, men det slutade med att jag kom hem med en massa annat utom det. Det finns inget snyggt på Ikea, och så fick jag en hunger-/illamåendeattack där bland hyllorna så jag satte mig på Ekby Järpen och ringde Björn som sa åt mig att åka hem. På eftermiddagen levererades den nya och ack så efterlängtade soffan till vardagsrummet. Simon började med att trilla baklänges nedför de 2 stentrappstegen utanför köksdörren i all uppståndelse – han glömde bort att det gjorde ont när leveranskillen öppnade lastbilsluckan bak – men sen hjälpte han oss att skruva ihop den och det blev jättebra. Trots hjälpen, tål att tilläggas.

Man kan diskutera den ljusa färgen i ett småbarnshem, men vi tänker inte lyssna på det örat. Vi är jättenöjda, Simon har dreggelmarkerat den som en del av hans revir och alla är glada. Hurra.

Onsdag. Jag mår illa igen. Jag var på samtal (återbesök) på BVC för att de ville veta hur det gått med min KBT, och på eftermiddagen var jag på KBT (mer om det nån annan dag). Jonas kom och hjälpte oss Björn att bära upp den gamla soffan på övervåningen där den hör hemma. Sedan kom Monika och mamma och jag lagade laxpasta till alla som tack för besväret.

Torsdag. Jag minns inte torsdag så vi stryker det.

Fredag. Jag är sjuk. Illamående såklart men ordentligt förkyld, du vet sådär när det gör ont i huden att dra på sig en tröja och man blir yr i huvudet vid höga ljud. På eftermiddagen åkte Björn till Madrid över helgen (jobb), och jag stod och pratade med grannarna i över en timme innan vi kom iväg till affären.

Idag är jag typ frisk. Halsont fortfarande men inget (nästan, ta i trä TA I TRÄ) illamående. Jag är gräsänka, och har därmed ingen som tar hand om mig när jag får hungerslag/attackillamående. Jag får lov att tänka längre i förväg, och har alltså redan nu tänkt ut att min middag måste börja med majskolv i ugn med smör och salt. Känns helt oviktigt vad som följer, bara jag får majs.

Imorgon fyller Simon 1 år. Farmor + farbror CJ, mormor och morbror + moster Monika kommer på fika kl 10. Jonas övertalade mig att ordna med lunch till honom fast jag inte alls hade planer på det så lunchsallad får förberedas ikväll tillsammans med fruktsallad och kladdkaka.

Varför har man barnkalas kl 10, undrade Jonas. Därför att vi vill att Simon är med – han sover mellan 13-16, eller däromkring, och jag orkar inte göra födelsedagsmiddag. Det är ju inte som att han kommer minnas sin ettårsdag ändå. Men, det ÄR ju trots allt hans födelsedag och han måste ju få en present av sina päron, så jag har skaffat ett gäng magnetiska träklossar som han ska få på morgonen efter frukost.

 

Lämna ett svar