Full fart framåt

En kort redogörelse för vår ytterst produktiva helg:

Tvättmaskinen gick sönder i torsdags, eller när det nu var. Det är en sån sak som man upptäcker när man behöver den som mest, dvs när de vuxnas underkläder är slut och barnet inte har några rena byxor eller dregglisar kvar.

Björn löste det genom att lägga maskinen i framstupa sidoläge och konstatera att det behövs nytt kol. Till följd av detta har jag lärt mig brottstycken av teorin bakom kolborstmotorer samt hur lång tid nya kol tar att beställa.

I lördags tog jag en Ikeakasse tvätt med mig till mamma för att tvätta i hennes babytvättmaskin som bara rymmer halva tvättar. Medan vi väntade gick vi en promenad längs vattnet, och även om sällskapet var det allra bästa så blåste det rakt in i öronen på mig och den allmänna känslan var den där, du vet, den där ”varför”-känslan.

Här ser vi en rödnosad Simon med en jättenöjd mormor.

I söndags kom Jonas och Björns bror hit och hjälpte till att lyfta upp limträbalken i taket. Björn hade redan hyrt och monterat (med min hjälp) 3 stämp för att huset inte skulle falla samman innan vi hunnit få upp balken i taket, ett 4e stämp hjälpte till att hålla balken uppe medan den baxades på plats.

Hursomhelst, det blev bra. Det kommer bli så fint när det är klart.

Veckans blogg på Besökstoppen avgjordes också för ett par dagar sen, där jag kom på värdig andraplats, ca 3,7 ljusår efter ettan som var så bra att jag var på vippen att rösta på den istället för på mig själv.

Lämna ett svar