En jättebra helg

Det blev en kanonbra helg – för mig i alla fall.

Amningen är över

I fredags kväll sov jag med Adrian och Björn, men när bebispaketet började greja kl 05 så tog jag bara mitt pick och pack och knallade iväg till gästrummet. Det gjorde inte Björn. Han gick upp, och efter en stund följde han efter med en hungrig bebis och pratade om amning. Jag gjorde ett försök, Adrian vägrade, och då bestämdes det definitivt att amningen nu är över.

Egen tid

Efter frukost kom mamma och hämtade Simon, och jag åkte till FRISÖREN kl 10. Björn var hemma med Adrian. Efter klippningen, som gick bra (!), gick jag till Indiska och shoppade kläder, TILL MIG SJÄLV, på rean. Och fotade håret i provhytten med min blivande nya Lilla Svarta på.

Och funderade på om jag ska bry mig om mina senaste tillskott i klanen av spretiga vita antennhår.

Sedan kom Anna och hämtade mig därinne, och vi gick till H&M och shoppade vidare på rean där. Återigen bara grejer till MIG. Vi åt lunch, och sen tog vi en fika där Anna pratade lite vett med mig, och sen var jag hemma igen till 14:15 (!!!!!!!!!!).

Ombytta roller

I lördags kväll somnade jag i gästrummet med detta som sista meddelande till omvärlden:

Natten blev hemsk – för Björn. Jag sov.

Igår förmiddag tog jag med mig Simon till Ikea, vi hämtade upp mamma på vägen och så gick vi runt med honom där. Han gillar att vara där, när han får gå själv alltså, så det gäller att ha tid på sig. Jag tror vi provsatt ALLA fåtöljer, hälften av sofforna och en tredjedel av alla köksstolar. Sedan inspekterades 90% av alla utdragbara lådor på köksavdelningen. Men det var kul; Simon var så trött att han tittade i kors när jag spände fast honom i bilen för att åka hem, och jag fick med mig saker jag behöver till ateljén samt överskåp till kyl och frys.

Det vinnande konceptet

Hittills har våra helger som tvåbarnsfamilj varit något kaotiska. Roliga, men kaotiska. Eftersom varken jag eller Björn är den piggaste versionen av oss själva numera så leder kaos gärna till irritation – åtminstone i mitt fall.

Största anledningen till att den här helgen gick så bra var följande:

  1. Jag fick egen tid till bara mig utan familjen och utanför hemmet
  2. Planering.

Vi har lagt in i gemensamma kalendern nu att vi ska planera helgen varje fredag. Vad vi ska äta till lunch och middag, när eventuell handling ska ske och vem som ska göra det. Vilka aktiviteter vi ska göra. Resultatet må sacka efter när det kommer till spänning, spontanitet och överraskningar MEN det är jätteskönt. De enda överraskningar som egentligen blir är de som Simon bjuder oss på, och de räcker gott och väl.

 


Videocred: Knivlisa och Hej Hej Vardag

Lämna ett svar