Aprilvädret och barnkalasens tid är här

Det blev ingen vinter i år, i alla fall inte i Stockholm. Vi gick från en segt utdragen höst till vårfåglar och knoppar, Simon och jag har enligt order pollenmedicinerat sedan februari och i helgen tog Björn fram studsmattan. Och nu snöar det.

… och medan jag skrev detta försvann allt och solen kom fram. Det är verkligen osäkra tider vi lever i.

Barnkalas

Simon fyller fem år i mitten av april, och han har såklart önskat sig ett kalas med fiskdamm. Det är inte många veckor kvar, men vi vet inte riktigt hur vi ska ställa oss till det hela. Klart att vi vill ordna ett kalas för honom, men om några veckor får kanske ingen gå ut alls så det gäller att ordna med planer som inte är alltför komplicerade att skjuta på eller avboka.

Tiden är alltså kommen – barnkalasens tid, vill säga. Vi vägrar låta oss dras med i föräldratävlingar om vem som ordnar det bästa/största/mest originella/fyndigaste kalaset, men det krävs likväl en hel del eftertanke och planering för att vi ska komma så mentalt helskinnade ur det hela som möjligt. Tips mottages för övrigt mer än gärna. Vad som helst. Hit me.

Jag var på ett gäng barnkalas när jag var barn, det är min enda erfarenhet – förutom pojkarnas första kalas i vintras hos en gemensam förskolekompis, då.

Nu snöar det igen.

Anyway, Björn tyckte vi skulle satsa på utomhuskalas, med tanke på folks eventuella ovilja att samlas inomhus i kombination med vår definitiva ovilja att städa.

Nu haglar det, för övrigt.

Utomhuskalas känns inte så himla lockande just nu, men det är väl den vägen vi måste vandra den här våren om vi ska få nåt gjort.

4 thoughts on “Aprilvädret och barnkalasens tid är här”

  1. Hejhej! Vi har också två aprilbarn, och här i Norge får vi inte samlas fler än 5 personer samtidigt. Några vänner hade marsbarn, och vi hade messengervideokalas med 4 familjer! Alla hade fika och fina hattar, tänker göra detsamma för våra barn. Barnen blev glada, och det var fint även om det så klart inte blev samma som att mötas. ?

    1. Hej Nina! Tack för tipset, det var en bra idé, men jag hoppas att det inte går så långt här som till att inte få samlas. I och med att förskolan fortfarande är öppen så tror jag ändå att folk vågar sig hit. Jag hoppas det.

  2. Känner absolut inte att det är någon tävling i vem som ordnar det bästa eller dyraste kalaset i vår förskola. Vissa har kalas hemma, vissa på lekland eller annat ställe. Vi hade kalas hemma och bjöd alla 15 barn, det kom 11. Bor man relativt stort går det bra. Jag var orolig att barnen skulle få tråkigt (varför oroade jag mig?), de hade jättekul. Bra att ha några styrda aktiviteter så att det inte blir fri lek i två timmar, för då spårar det nog. I dessa corona-tider så kanske inte så många vågar eller vill gå hem till andra. Utekalas är väl en bra idé. Grilla korv utomhus och ha skattjakt i skogen där ni gömt godispåsar. Och dans med musik för att hålla värmen!

Lämna ett svar