Vinterns skidplanering är delvis satt, hurra!

Målbild och föremål för efterlängtan, minne från förra vintern:

En vecka i Sälen i januari

Vi har dragit ut på det lite väl länga, precis som förra året, men nu har vi i alla fall bokat en skidresa till Lindvallen i vinter. Det ska bli så kul att åka skidor, barnen längtar och Simon har dessutom hunnit med att sura lite över att det är så långt kvar.

Vi bokade den 9/1 för en vecka. Precis efter jullovet, då det är mycket mindre dyrt att åka dit, och det lär bli kallt och eventuellt inte så mycket snö men säkert tillräckligt ändå. 

Vi bokade utan att ansöka om lov från skolan för Simon. Jag vet att det är sagt att man inte ska vara ledig utanför loven, men alltså kom igen. Det spelar ingen roll hur tidigt ute du är med att boka; alla resor under loven är typ tre gånger så dyra. Dessutom måste vi trängas som pingviner i backar, liftköer och värmestugor. Det blir möjligt för fler barnfamiljer att komma iväg om de åker utanför loven, och nog borde det ligga i skolans intresse med sport, friluftsliv, skidSKOLA, aktivitet osv som de i övrigt förespråkar så hett. 

Anmälan om frånvaro återstår att göra, liksom att jag får min semester bekräftad … 

Längtan att åka oftare

Vi har ju varit lite i Kungsberget också, och nu nyligen annonserade de 30% rabatt på säsongskort. Kungsberget är inte mycket mindre än Kläppen egentligen, och eftersom det bara tar 2,5 timme att åka dit som vore det egentligen möjligt att åka över dagen. Jag pitchade säsongskort hos Björn ganska hårt, tills han var med på tåget och jag skulle köpa dem. Då visade det sig att rabatten redan var avdragen på priset, och plötsligt var det ingen mening längre. Vi kommer åka dit ändå.

Nya skidoveraller

Så i väntan på att vintern ska komma snöande så har jag gått igenom pojkarnas vintergarderober, särskilt med tanke på skidåkning i kallt väder, och har lyckligt investerat i varsin ny overall på Tradera. Den ena men lapparna kvar, den andra mycket lite använd. 

Den blå är egentligen lysblå, typ blå-turkos. Fantastisk färg som är svår att få med på bild. Det blir nog lättare mot snön i vinter.

Vi har haft overaller från samma märke tidigare, och de har varit bland de bästa vi har haft vad gäller slitstyrka och vattentäthet. Nya är de tokdyra, men begegnade i fint skick kostar de inte ens hälften (den blå med lapparna kvar fick jag i och för sig ge hälften för, men det är ändå billigare än en ny i de andra märken vi haft).

Gammal bild med de förra fina overallerna vi hade 2018.

Men än är det inte vinter

Igår gjorde Björn det mesta jobbet i strålande höstväder med att ta ner studsmattan för vintern, jag är förkyld, vi har ingen mat kvar hemma idag heller och vi är sena med återlämning av ljudböcker till biblioteket. Det är ganska mysigt när det blir mörkt så tidigt om kvällarna, jag börjar längta till advent så att man kan sätta upp ljusstakar och allt sånt där. Mysigaste tiden på året.

PS

Du minns kanske att jag skulle på inspektion av all min hud, i den händelse jag skulle bära på fler hudcancerbenägna leverfläckar. Jag har varit där och allt är väl. Ingen hudcancer. Känns rätt bra, faktiskt.

Lämna ett svar