Varför ändra på ett vinnande koncept?

Det här med att ”ta hand om sig själv”, dvs sova mer, är inte så lätt som det ser ut. Att sova tar tid (!), och eftersom det är en aktivitet som bara kan utövas när Simon också sover så konkurrerar det med typ ALLT.

Jag menar föreställ dig; snön ligger blöt och varm på backen, fem tusen nyanser av grått leker med varandra i trädgården, värmepumpen är trasig så husets enda aktiva värmekälla är kaminen som det eldas entusiastiskt i. Barnet är trött, gnuggar sig mysigt i ögonen och famlar efter nappen och ber om att få sova. Du lägger barnet, som somnar på 2 min.
Nu; sätt dig INTE med en kopp rykande hett te i fåtöljen vid kaminen med datorn i knät.

Jag var duktig idag, jag gjorde som jag blivit tillsagd av både sambo och terapeut och gick och la mig i gästrummet med babymonitorn på sängramen. Jag sov, vaknade av min väckarklocka, småslumrade lite till och det var l j u v l i g t. Av nån anledning sover Simon fortfarande så nu sitter jag med en kopp rykande hett te i fåtöljen vid kaminen med datorn i knät och dunkar mig själv i ryggen.

För den som eventuellt undrar om jag kunde sova inatt (se föregående inlägg) så kan jag meddela att jo, men det gjorde Simon också och mycket lugnare än på länge så jag vaknade titt som tätt ändå (varför ändra på ett vinnande koncept?) och killade honom under fötterna. Och ja, han reagerade.

Men till dagens utflykt då; jag har lovat att gå till byggmarknaden i närheten och skaffa mer halktejp. Vi har halktejp i trappan sen jag ramlade där med Simon i famnen när han bara var ett par veckor gammal (jag tappade honom inte, inte ett strå kröktes på honom men mitt knä var svullet flera dagar efteråt), men inte på nedersta trappsteget. Jag tror vi tänkte att det inte behövdes där. Behöver jag tillägga att det var på nedersta trappsteget Björn halkade?

Anyway, det ska vi göra, och i säkerhetens anda har jag nu bestämt att det är dags att barnsäkra hela bottenvåningen. Hela huset går inte, pga renoveringen, men bottenvåningen definitivt. Vi behöver det inte akut, dvs inte idag, men möjligen till helgen eller nästa vecka för det är en kort tidsfråga innan Simon måste vaktas non stop från max 50 cm avstånd.

Lämna ett svar