Sovmorgon och kreativa löften

Idag är det lördag. För Björn, som är föräldraledig, är det inte nån speciell dag idag förutom att det antagligen var mer folk i parkleken när han gick dit med Simon. Jag har inte frågat. Jag, å andra sidan, jobbar dag både lördag och söndag. I vanliga fall börjar man kl 06:30, men på helgen är det en timme senare som gäller. Haha! Sovmorgon!! Ända till kl 6 ?

Den där lite lediga känslan du vet när man gör nåt av egen fri vilja, inte för att man måste. Det var så pass mycket sovmorgon att Simon vaknade strax innan jag skulle gå, så jag bytte på honom och gjorde välling och väckte Björn med bebis och tillhörande nappflaska på sängen.

Alltså det var ju så mysigt att jag höll på att inte komma iväg till jobbet alls, missade bussen så fick ta bilen istället. Fint väder var det också…

Men, i och med att jag hade bilen nu så kunde jag stanna vid tygaffären på vägen hem. Jag pratade med en kompis igår som väntar tvillingar, kanske så tidigt som i juli. De är deras första barn, och de funderar på hur de ska lösa sovarrangemanget hemma. Jag föreslog 2 babynest.

”Vad är det?” sa hon, och istället för att beskriva ett babynest på ringrostig franska bad jag henne googla det. Hon blev eld och lågor. Hurra, lösningen var funnen, typ.

Jag, eller dvs mitt estetiska kreativa vuxna egna jag, rycktes med i entusiasmen och erbjöd mig att sy 2 st åt henne, som present till tvillingarna. Vi hade precis pratat om hur mycket tid man INTE har som bebisförälder, så hon skrattade bara först tills hon insåg att jag var tokallvarlig.

Jag är fortfarande tokallvarlig. Babynestet var jättebra att ha när Simon var ny, men jag gillar inte det jag sydde och ska göra ett nytt till mig själv (ja, jag är så trött min min egen säng nu att jag tänkte testa detta; det funkade ju bra för Simon liksom). Så nu har jag 3 att göra. Jag får ta mig tid, helt enkelt. Alltså, efter jobbet skulle jag åka förbi tygaffären eftersom jag hade bilen… men jag slutade kl 15 och då stängde tygaffären. Jag får använda sånt jag redan har hemma, vilket förmodligen är en bra sak eftersom jag lyckats samla på mig en jäkla massa.

Hurra för mig. Länge leve helgen – och babynestets uppfinnare.

Så taggad! ?

babynest

Målbilden, fast med annat tyg. Och lägre kanter. Om kanterna är lägre kan man liggamma mitt i natten utan att ta ungen ur babynestet. Då kan man tjuvsova samtidigt ?

#babynestsweden #babynest #nyfödd #bfoktober2016 #tvillingar

Lämna ett svar