Sommarjobbare, barnvakt och semesterplaner i sommarvärmen

Studsmattan går för högvarv, trots värmen.

Sommarjobbare

Saker och ting har vuxit så det knakat – och då menar jag inte bara barnen – så vi har haft sommarjobbare här som rensat hela halva grusgången från ogräs och jämnat slänten på framsidan med marken. Tokbra grej, nån app igen som Björn hittat, där man kan lägga ut uppdrag till unga sommarjobbare som sedan anmäler intresse. Det vore reklam att säga vad den heter men du kan ju bara googla, eller maila mig. Klart tips i alla fall, när det är så varmt så man knappt orkar vicka på tårna ens och så finns det massa sommarjobbare som vill ta uppdrag.

Barnvakt

Idag ska vi ut på restaurang, Björn och jag. Barnvakten kommer strax. Vi har följt en smart läsares tips (tack Theres) att anlita en barnvaktsfirma på regelbunden basis för att vi ska få tid tillsammans, jag och Björn. Jag berättar mer om det en annan gång, men hittills verkar det funka ganska bra.

Semesterplaner

Vi har fortfarande inte lyckats få till att planera vår semester, som börjar om 2 veckor, så tanken är att vi ska försöka göra det ikväll. Det är bara så svårt; vi kan inte åka och hälsa på släkten som vi brukar pga covid-19, och i vintras sålde vi landstället till Björns bror (som redan ägde halva) så det är inte heller aktuellt. Mer än så brukar vi inte ha för oss. Vi har haft många idéer, bland annat att hyra stuga nånstans, hyra husbil, campa i närheten av Vimmerby, göra kortare 2-dagarsutflykter hemifrån, dagsutflykter med klättring osv. Ändå känns det som att när vi inte kan göra det vi brukar, så tappar vi liksom farten.

Hursomhelst, det är lyxproblem och det är inget fel på att bara vara hemma heller. Det är väl mer det att vi sett så himla mycket av vårt hem de senaste månaderna, och att det vore kul att få se något annat.

4 thoughts on “Sommarjobbare, barnvakt och semesterplaner i sommarvärmen”

  1. Jag känner att jag behöver miljöombyte. Se något annat. Speciellt nu när man ändå är så mycket hemma pga hemma-jobbande. Vi har hyrt en stuga i Skåne 1 vecka. Vi hyrde den innan Coronan och bestämde oss för att åka nu när de släppte på 2-timmars-regeln. Annars är Västervik ett tips. Det finns något som heter Västerviks resort som verkar jättekul för barn. Cirka 3 timmar från Stockholm. Vi drar kanske dit i sommar, efter Skåne fast inte direkt efteråt.

    1. Ja visst vill man se nåt annat! Vi har varit på Västerviks, åkte förbi där på vägen hem från Öland förra sommaren. Vi var bara på äventyrsbadet inomhus, men det var ju bra som sådant. Finns även strand ute och ett gäng små lekplatser utspridda. Frågan är om det kommer hålla öppet; många större ställen håller stängt i år. Gäller nog att försäkra sig både 3 och 4 gånger att det verkligen är öppet innan man åker nånstans. Vi har också hyrt stuga nu, 3,5 timmar hemifrån. Det täcker en vecka i alla fall ?
      Hoppas ni får en fantastisk sommar!

Lämna ett svar