Om mammatrams

Välkommen till familjen Mammatrams; en blogg om föräldraglädje och om att hitta balansen som förälder.

Bloggens hjärta

Kärnan av den här bloggen handlar om att lära sig leva med mammahjärtat i egenskap av både enorm tillgång, men också som något av ett handikapp*. Att inte låta det ta över och äta upp resten av en, utan att hitta en hälsosam balans så att alla kan må bra.

Självdistans

Jag skriver med självironi, så ärligt jag kan, om min resa som liknar så många andra kvinnors, från det ögonblicket då föräldraskapets hela tyngd träffar oss i ansiktet som en huvudlös förälskelses värsta rekyl, och framåt.

Balans

Det är inte lätt att hitta balansen igen, efter den omdefinition av sig själv som det innebär att bli mor. Kanske gör man det aldrig, kanske blir det lättare när barnen blir äldre. Hur kan vi vara båda delarna på bästa sätt för alla – och då menar jag inte alla andra?

Varför du inte ser oss

Jag skriver för min egen skull, men också för din. Därför är det absolut nödvändigt med bilder, men min familjs vackra ansikten är inte mina att dela med mig av. Jag har bara rätt att dela mitt eget, och eftersom det här inte på något vis är en skönhetsblogg så tror jag du klarar dig utan mina selfies (som jag aldrig tar ändå eftersom jag inte vet hur man gör och alltså ser ut som nån helt annan på alla bilder).

Kort om oss

mammablogg
Gammal bild.

Namn: Lisa
Ålder: 32 … Men fyllde tydligen 39 i somras.
Plats: Stockholm, hus nordväst om Stockholm.

Familj

Jag och min sambo, Björn, flyttade från Kungsholmen (Stockholm) till ett hus i nordväster förort i slutet av februari 2015. Vi fick vårt första barn, Simon, i mitten av april 2015 och vår tvåa, Adrian, i mitten av oktober 2016.

Sysselsättning

Jag är 38 år, jobbar med förpackningar och bloggar och syr när jag får chansen. Heltidsjobb tar ganska mycket tid i anspråk, visar det sig, men bloggen är mitt roder och ventil så den får alltid plats. Inte alltid i den utsträckning jag skulle vilja, men dock.

Bakgrund

Innan våra söner kom till världen jobbade jag, utöver hotellreception, även som porträttkonstnär, men just nu ligger det på is eftersom det kräver tid, engagemang, koncentration och tålamod vilket är saker som jag har lite mindre av nu för tiden. Ingen vet varför. Jättekonstigt.

I min blogg vill jag …

  • Spegla småbarnslivet med sarkasm/självironi/humor och ärlighet.
  • Sprida föräldraglädje istället för föräldrahets.
  • Göra min röst, dvs min berättarröst, hörd – dvs använda mitt skrivspråk.
  • Hjälpa andra via egna erfarenheter.

Den här bloggen är INTE …

… i klass med “Mia – mamma till underbara Kevin”.
… statisk som ett fotografi.
… en välputsad fasad à la veckans träning/meny/outfits/trender/whatever.
… kris och kaos varje dag.
… en dans på sammetslena rosenblad där jag får sova varje natt och har tid och energi över till att baka bullar och pyssla ihop allt jag skulle vilja. Även fast det händer (minus det där med “allt jag skulle vilja”).

Reklam

Det har hänt att jag gjort reklam för det ena eller andra. Jag är alltid tydlig med om det är sponsrat eller inte, oftast är det inte det eftersom jag gärna delar med mig av saker jag tycker funkar bra (och kanske önskar att någon tipsat mig om lite tidigare).

Följ!

Nyhetsbrev
Prenumerera på Mammatrams blogginlägg! Du får dem på mailen när de publiceras, hur trevligt som helst!

Jag delar aldrig med mig av dina uppgifter, du är trygg här och du kan avprenumerera när som helst. Får du ingen mailbekräftelse så kolla spamfiltret.

Glöm inte att följa bloggen via någon av länkarna här till höger. Jag uppdaterar 1-3 gånger i veckan, men utöver det är det noll risk att spammas 😉


Har du frågor, tips eller nåt du vill att jag ska berätta mer om, skicka ett mail.
Jag lovar, det är gratis.

Mammatrams@gmail.com    *”handikapp” är ett mycket brett begrepp