Lucka #2 – Tipskalender 2019

#2: En livsviktig kurs

Jag läste för länge sedan en artikel på Aftonbladet som var helt underbar. Jag tänker ganska ofta på den, och googlade fram den för att du ska förstå vad jag menar. Den är underbar därför att det hade kunnat vara mina ord, vartenda ett. Den är underbar, därför att jag får läsa att det inte bara är jag. Det är inte bara jag som jagas av snabbspår, ångest och bottenlös skräck:

”Det är inte klokt att man seriekopplat sitt hjärta till en liten kropp som man måste släppa ur sikte ibland. Och sen en till. Fast det hjälpte inte. Det där med riskspridning fungerar ju tyvärr inte alls när det handlar om barn.”
Barn måste ha hjälp för att inte dö (klicka för att komma till artikeln), av Andrev Walden.

Dagens lucka handlar om att gardera sig. Det finns inga garantier naturligtvis, men det finns saker vi kan göra för att minska riskerna, till exempel som att gå en livräddarkurs för småbarn.

Fundera på det, det är trots allt glada tider med mycket småätande på tapeten som väntar för de flesta framöver. Väl investerad tid i hur du faktiskt gör för att ha en chans att rädda barn från att kvävas m.m.

Som sagt, ”barn är jätte­dåliga på att inte dö. Du måste verkligen hjälpa dem med det där”.

Om tipskalendern

Mammatrams allra första julkalender går av stapeln i år.

Vanligtvis brukar julkalendrar på bloggar innebära rabattkoder och andra kommersiella utrop i reklamens tecken, men jag tänkte att nog vore det bättre att bjuda på en tipskalender istället? Vissa tips är inköpstips, men det är helhjärtade tips och fullständigt icke-sponsrat.

Ok, en grej sponsrar jag av mig själv, men då är jag tydlig.

Lämna ett svar