Lucka #11 – Tipskalender 2020

#11: Föräldradilemma

Covid-19 har satt käppar i hjulet för mångas vardag. Typ de flestas. Hur det ter sig varierar, och vi kom i våras på ett sätt att hjälpa förskolan några dagar här och där genom att jobba skift och bara ha barnen på förskolan halva dagar. Det är en smal tröst för förskolan, men det var bättre än ingenting och både jag och Björn kunde fortfarande jobba heltid. Jag gick upp tidigt och jobbade fram till lunch, medan Björn tog pojkarna till förskolan. Sen kom han hem och jobbade, jag hämtade pojkarna efter lunch och la dem att vila. Under den tiden kunde jag jobba lite till. Sen var jag klar för dagen, vilan var slut och jag var med pojkarna fram till middan då Björn också jobbat klart för dagen. Ibland blev jag tvungen att jobba nån timme till på kvällen, men oftast inte.

Det blev inte så mycket tid över till mig och Björn, men det här arrangemanget var inte varje dag i flera månader utan när förskolan fick personalbrist. Vi vet att vi varit och är lyckligt lottade, både med flexibla arbeten och en flexibel förskola.

Lämna ett svar