Jag vill se ut som Sean Connery

Facebook souvenir

Facebook har en förmåga att komma med förslag på Facebook minne, oftast nån bild som man taggats i eller själv lagt upp för typ 5 år sen, som man uppmuntras till att publicera på nytt.

Alltså…

Så här är det: sen Simon gjorde entré i mitt liv (våra liv, men nu handlar det om MIG), tätt följd av sin lillebror, så har inte en enda detalj av allt det som utgör min existens gått opåverkad. Så är det. När jag tittar mig i spegeln nu så är det inte samma kvinna som möter min blick som det var för 3 år sen.

Ja, det är barnens fel.

Det gör ingenting. Jag blir äldre, det syns, det är som det ska vara.

Men… förlåt mig, om jag inte hinner med. Jag tittar mig i spegeln, jämför det jag ser med det som Facebook vill att jag ska dela på nytt, och ser ju själv att jag har åldrats 10 år de senaste 3 åren. Jag har till och med börjat tappa vita strån.

Och, by the way, allt hår jag tappade efter amningen, och resten som de drog av mig, växer ut igen men gör att jag ser… konstig ut.

Un-der-bar sida. Klicka på bilden för bildkälla.

Åldras med stil

Jag vill åldras med stil, det är allt. Jag vill se ut som 36, eftersom jag är 36. Nog vill jag kunna titta mig i spegeln och tänka att jag är ett kap, precis som alla andra. Ålder har ingenting med det att göra. Sean Connery såg fortfarande ut som ett jäkla kap vid 75 – inte för mig då, men ett kap icke desto mindre.

Få förunnat

Tyvärr funkar det inte så för kvinnor. Medan män uppfattas som mer attraktiva med tiden (även om de flesta kommit en bit ner på andra sidan kurvtoppen innan de går vidare) så är det tvärtom för oss. All skönhetsreklam (som jag sett) talar om för oss hur vi ska göra för att se yngre ut. Ung = vacker. Åldras = dö.

Det finns undantag, det finns kvinnor som åldras med sådan slående stil och skönhet att man nästan ser fram emot att bli äldre. Har naturligtvis inga exempel… men jag vet att de finns på riktigt! Jag har sett dem. På stan, bland annat.

 

SaveSave

SaveSaveSaveSave

Lämna ett svar