Björns födelsedag

Den gick av stapeln i tisdags. Jag tycker alltid det är så nedrans svårt att komma på presenter till honom. Han ser ju till att skaffa sånt han vet att han vill ha själv.

”Upplevelser”, säger han alltid när jag frågar vad han önskar sig, och när jag kräver av honom ett annat svar så fortsätter han: ”äsch, nånting som du tycker att jag behöver.”

Skittråkigt.

Så efter att ha funderat (utan framgång) i… länge, så gav jag upp och fokuserade på vad jag tycker att han borde ha eller göra.

Han fick en powerdryck av växtextrakt – nej, jag brygger inte häxdekokter om nätterna, den kommer från en hälsobutik – på morgonen som jag lämnade på bordet åt honom när jag åkte till jobbet.

Efter jobbet, medan Björn var på sitt läkarbesök, gick jag med Simon och köpte blommor, ett kort, och middag. Björn hade önskat ”nåt vi inte brukar äta”. Hade först tänkt göra moussaka, eftersom mitt tidsoptimistiska jag ville ha det, men jag tog förnuftet till fånga och hittade ett recept på kryddiga lammfärsbiffar med basilikasalsa i min världsbästa kokbok. Jag fick den boken i inflyttningspresent av mamma när jag flyttade till min första egna lägenhet, och allvarligt, alla recept jag provat har varit bra. Allt blir gott…!

När vi kom hem stod en blombukett från pappa & Pia på trappen och väntade.

Kortet i rosorna (rosorna var från mig alltså) lovar en ny sovkudde (som förhoppningsvis tystar Darth Vaders besök i tid och otid), samt en dejt på lördag. Så på lördag kommer mamma och är barnvakt medan vi går på restaurang. Jag har bokat på 4 olika ställen eftersom jag har svårt att välja, så det blir att avboka 3 av dem idag.

I och med liten extra tanke på att det egentligen är presenter till mig själv som jag ger honom, så köpte jag med mig en efterrätt för att blidka den låga samvetsrösten som muttrade på om både det ena och det andra. Jag tycker det gick bra. Länge leve mutorna.

Lämna ett svar