Vår ettårings rutiner

Jag läste det här inlägget om en ettårings rutiner, och såg att det skiljer en del från Simons. Eftersom vi, om ett och ett halvt år ungefär, riskerar att ställa oss frågan hur dessa rutiner såg ut så listar jag dem:

06:15-07:30 Simon vaknar – det gör inte vi. Han ligger och pratar/jollrar/ropar/grejar, lite beroende på humör och blöjsituation, tills någon av oss kommer och plockar upp honom. Sedan får han välling, och sedan går vi ut en stund eller är inne och leker.

09-09:30 Fruktstund. Han får en blodsockerdipp där omkring och blir toktrött, men då får han en banan och lite smörgåsrån, och sen är han igång igen. Då åker vi till öppna förskolan (ibland får han sin banan där) eller går till lekparken eller nåt sånt.

11:30-12 Lunch. I den bästa av världar äter han samma sak som vi, men vi är dåliga på att planera mat så ganska ofta blir det en burk barnmat.

12-12:30 Simon somnar. Han sover en gång om dagen, och det får inte bli mer än 3,5 timmar för då kommer han i otakt.

14:30-15:30 Simon vaknar och äter en skål havregrynsgröt. Vi brukar blanda hemmagjort äppelmos i gröten, vilket låter avancerat men det är egentligen bara tryckkokade äpplen som man rört ihop med en sked. Bara äpplen, inget annat. Sedan står han sig ett bra tag och vi brukar gå ut – ofta till mataffären eftersom vi försöker hålla oss till middag kl 18.

18:00 Simon får mat, medan våran mat blir klar. I den bästa av världar äter vi alla tre tillsammans, men återigen, planering. Det är svårt att tajma, det där.

19:30 Vällingdags.

20:00 Sängdags. Läggningen tar, från det att vi stänger dörren om oss och påbörjar nattandet, ca 15-45 min. Oftast är det klart på strax under 30. Ibland verkar det vara en ändlös process som ska pågå för evigt, och ibland går det på 4 min men båda är undantag och oftast sover han till 20:30.

Lämna ett svar