Jag har stulit ganska mycket nu

Det är med förvånad fascination som jag erkänner det. Jag smyger ut saker från affärerna. Utan att betala. Och det är aldrig med flit.

Eller jag skulle väl inte säga att jag ”smyger” ut dem. Jag gör det som den mest naturliga sak mitt framför ögonen på alla, så att alla (inkl. jag själv) tror det är som det ska.

 • En 2-kilospåse med potatis som kamouflerat sig mot gruset (?) i barnvagnskorgen. Jag såg den inte, eller så hade jag alla andra saker i shoppingkorgen på handtaget och glömde den.
 • På samma sätt har jag fått med mig mycket, oftast större eller tyngre saker eftersom de måste ligga undertill i vagnen; tex stora flingpaket, blöjor och mörka saker (korgen är var svart).
 • Raggsockorna som jag la ovanpå liggdelen, helt själva, mitt i synfältet. Jag (åter)upptäckte dem när jag kommit in i mataffären intill. Vet inte vad som hände där.
 • Osthyveln som Simon fick hålla i genom hela affären för att hjälpa till, och som han sedan satte sig på och som jag trodde att han hade tappat nånstans därinne.
 • Ett paket kycklingbuljong som halkat in under babyskyddet jag ställt i en stor shoppingvagn. Jag varken såg det eller kom ihåg det.

Detta är vad jag räknar som ärliga misstag. men tror du jag är en sån som går tillbaka till affären och rättar till dem?

Icke.

Kanske måste jag tänka om, på sikt. En vacker dag kommer kanske pojkarna inse vad deras mor håller på med, och då måste jag skamsen gå tillbaka i efterhand, säga nåt i stil med ”jag råkade stjäla den här” och betala – om jag inte vill dra med dem i min kriminella bana. Jag har stulit ganska mycket vid det här laget, trots allt.

Eller så kanske jag bara skulle sluta sno prylar.

4 thoughts on “Jag har stulit ganska mycket nu”

 1. Jag gick förbi kassan med ett blomkålshuvud ovanpå suffletten en gång. Man kan tycka att man borde se det, till och med kassapersonalen borde det men icke…

  1. Hahaha, ja ibland kan man fråga sig om det kanske är så att personalen inte orkar bry sig så mycket som de kanske borde..

 2. Jag gick förbi kassan med ett blomkålshuvud ovanpå suffletten en gång. Man kan tycka att man borde se det, till och med kassapersonalen borde det men icke…

  1. Hahaha, ja ibland kan man fråga sig om det kanske är så att personalen inte orkar bry sig så mycket som de kanske borde..

Lämna ett svar