I egenskap av omtänksam sambo

Imorse var det min tur att riverdansa mig upp ur sängen kl 06:27 och försöka tänka på att far i huset behöver få sova han med – han hade trots allt varit uppe och brottats med en mardrömsledsen bebis nån gång där runt 2 och sen igen kl 5.

Vad man gör då som omtänksam sambo är att avverka blöjbyte, påklädning, välling, frukost och blöjbyte nr 2 på löpande band och sedan gå ut.

Idag har varit lika vackert sommarväder som föregående dagar, men det hänger fortfarande kyla i dagg och morgonvindar så man går inte utan vindoverall och mössa – eller som i mitt fall, tunn jacka och hår.

Vi gick och slängde lite skräp, och sen promenerade VI – Simon sköt vagnen vissa delar av vägen – till parkleken och tomtade runt där i 40 min innan mitt pollenallergisnorpapper tog slut och det blev läge att dra sig hemåt.

Jag hade planer på att åka med honom i tunnelrutchkanan, med det är byggt för att vuxna endast med svårighet ska kunna ta sig upp där. Den korta åkturen var inte värd att klättra med Simon i famnen 2 m upp, vilket var synd för jag hade gärna åkt i den. Den såg kul ut, och vi var ensamma på plats.

När det blev dags att gå tappade Simon fokus och gick åt alla håll utom rätt. Sen satte han sig ner och umgicks med grinden i 10 min, men sen kom det en mikroskopisk pudelvalp i koppel och råkade skrämma honom så sen gick det bra att åka hem i vagnen.

Han var bara tvungen att tvungen att hämta lite sand färdkost först.

Jag skjutsade mamma till Arlanda på eftermiddagen, så vi hämtade henne tidigare för att kunna lämpa över Simon på henne medan vi åkte och inhandlade vårt efterlängtade partytält paviljong. Björn har hållit på med monteringen hela eftermiddagen; det står att man måste vara minst 4 pers men jag behövde bara hjälpa honom vid 2 tillfällen. Möjligen 3, för det är inte helt färdigt än.

Imorgon kommer farmor Annette hit på morgonen och stannar över lunch. Då kan vi säkert få en hel del gjort också ?

Lämna ett svar