Hur ser det ut hos grannarna?

Strömmen gick när jag precis satt igång dammsugaren här hemma i eftermiddags. Vi har ny elcentral i huset sedan bara ett par veckor, och jag har inte bekantat mig med den så vidare värst. Det senare ångrade jag bittert när jag stod i tvättstugan i becksvarta mörkret med klåfinger-Simon i bärselen på magen och inte hittade några säkringar som slagit ifrån.
Jag ringde Björn, som efter att ha fått foton skickade till sig från min mobil, sa:

”Det är för dålig upplösning, jag ser inte. Hur ser det ut hos grannarna?”

Det är den frågan man först av allt bör ställa sig när sånt här händer, istället för att kolla det sist. Det är som när man har datorproblem på jobbet, testar allt och sen frågar chefen, som säger ”har du provat att starta om den?”, vilket man varit dum nog att inte prova först av allt.

Anyway, det var tokmörkt i hela området visade det sig. Nu är hela huset fullt av tända ljus, och eftersom luftvärmepumpen står stod för den enda värmetillförseln i det här huset så är kaminen såklart i full gång.

En konsekvens av detta är att man inte kan använda spisen, och alltså inte laga mat. Som tur är hade jag en köpeburk med barnmat som vi la i en kastrull och värmde på kaminen, och sen åkte jag till pizzerian.

Vi har en pizzeria som ligger inte alls långt från oss, de gör små men jättegoda glutenfria pizzor för oss som föredrar det, men eftersom den ligger i samma område så var de också utan ström. De kokade pasta på gasspis och gjorde sallader, men några pizzor kunde de inte ordna.

Jag gillar verkligen den här pizzerian. Det är alltid samma snubbe som svarar i telefon, tar betalt, tar beställningar och kommunicerar till köket, simultant alltså. Alla pratar samma utrikiska språk och alla är män, kortväxta, taniga och effektiva. Den enda som är av vanlig medelstorlek är han med simultankapaciteten. De är alltid vänliga och glada. De är som jultomten och hans små nissar. Här ovan har vi en nisse som är på väg ut och jaga en kund på parkeringen eftersom beställningen är färdig.

Lämna ett svar