Happy baby

Vi städar bara när vi ska få besök, eller när jag blir astmatisk av alla små dammråttor som springer omkring när man stänger dörren till sovrummet.

Ikväll kommer pappa & Pia, de stannar 2 nätter över helgen eftersom vi ska fira pappas 60årsdag imorgon – 4 månader efter själva födelsedagen, men Pia har ju varit så dålig så det är först nu som det är möjligt. Björn har tagit på sig att göra middag, så jag ska städa… Gör jag det? Naturligtvis inte. Jag ligger i soffan i lugn och ro, medan både Simon och Björn sover.

Man måste ta vara på de små oaser av ensamhet som serveras ibland. Alla behöver lite ensamhet då och då, oavsett hur bra man mår i övrigt. Det är skönt att få samla tankarna ifred, utan att behöva svara på tilltal, underhålla, se efter, se över, delta eller bara lyssna på när andra gör det.

Jag var på Easy Yoga för första gången någonsin i förmiddags. Var där med en kompis. Jag har inte tränat på vääääldigt länge, men det måste bli ändring på det nu för man vill inte genomgå en förlossning i totalt oskick om man har nåt val. Jag har varit på meditationsyoga en gång tidigare, men det var alldeles för flummigt för mig. Idag gick det mycket bättre, och förutom en tårfylld skrattattack i samband med posen ”happy baby” samt problem att andas genom näsan i annat än upprätt läge så var det ganska skönt. Nu har vi tänkt att vi ska gå varje fredag… det blir ett bra sätt att komma igång.

Efter Easy Yoga var det Strong Mama, så vi mötte ett gäng otåliga bebisar på vägen ut ur salen. Jag får inte gå på den klassen med Simon längre, eftersom han förflyttar sig.

Apropå det så går han nu. Han reser sig från golvet utan stöd och stampar fram med tokförtjust örsnibbsleende, stannar och snurrar ett varv på stället, och knallar vidare. Lite som en robotdammsugare. Han har lärt sig detta under de 2 veckor som jag har jobbat.

Lämna ett svar