Snart blir det semester

Morgontimmen

Jag är ingen morgonmänniska. Jag var alltid den som låg vaken med en bok efter att alla andra somnat, eller satt uppe framför en film eller nåt, utan att bli sådär akut trött som jag kan bli nu för tiden. Det är inte ett tecken på stress – även om viss stress medges – det är ett tecken på förändring. Vi kan kalla det ålderstecken.

Inte för att alla morgonpigga personer är gamla, men för att skiftet för mig ligger i två saker: omprioritering av tid och behov av lugn och ro.

Jag somnade tidigt igår, och idag har jag fått en hel timme för mig själv nu på morgonen innan familjen vaknar – det blir kanske till och med mer än en timme, men jag tycker mig höra Simon däruppe nu så antagligen inte.

Den här timmen på morgonen känns som balsam för själen, och den kan förhoppningsvis bli en återkommande grej. Jag kör med den även i veckorna men då jobbar jag mest. Idag är det lördag och jag vägrar öppna jobbmailen, men att jag ens tänker på den säger en del om min vardag, inte sant?

Snart är det över

Inte för att ropa hej för tidigt, meeeeen nu är det bara ungefär 4 veckor kvar på hela min utbildning. Om fyra veckor kommer vi att vara klara med vårt exjobb, vi kommer att ha satt ner foten på arbetsplatsen som utnyttjar oss som gratis arbetskraft (det har vi vetat hela tiden så det är lugnt), i och med att vi är praktikanter på övertid, och stressen kommer att vara över.

Snart blir det semester

Du vet, jag skulle ju pitcha en semestervecka till Björn. Det var inte svårt, och nu har vi bestämt att vi ska åka till Turkiet i mitten av juni. All inclusive – den direkta motsatsen till nästan alla mina resor, men jag tror att det är vad vi behöver för att det ska bli avslappnande så som vi vill och behöver för alla.

Här är en av hotellets bilder som jag lånat. Ser så mycket fram emot detta.

Ha en fantastisk pollenhelg. Själv ska jag kolla om det går att hitta pollenglasögon på nätet. Om inte så vore det definitivt en affärsidé – känn dig fri att sno den. Kom igen, du kan säkra hela din pension för flera generationer framåt. Do it.

Medan jag väntar på dig, så tipsar Livrustkammarens sjukt humoristiskt begåvade marknadsavdelning på facebook:

Nu är Simon vaken. Han sitter i mitt knä och diskuterar smileys.

Lämna ett svar