Lucka #19 – Tipskalender 2019

#19: Miljövänliga mensskydd

Någon skulle kanske säga att jag tjatar, men det är så värt det. Om bara en enda kvinna testar miljövänliga mensskydd istället för de vanliga så är det en seger för mig. Alla borde testa – sen kanske det inte passar alla och, ja, då är det så. Men då har du i alla fall provat.

Bra för plånboken, fantastiskt för miljön

Menskopp

Menskoppen har gjort mitt liv så mycket lättare att jag blivit helt frälst. Det finns olika former och storlekar, så har du problem med en modell så finns det kanske en annan som passar.

Tygbindor

Hur många du behöver beror på hur ofta du tvättar, och om de tjänar som komplement till tex menskopp eller ej (alla behöver inte ens det). Jag har lyckats övertala en väninna att helt gå över till tygbindor, och inte som komplement utan som enda mensskydd, och hon är förvånat frälst. Hon trodde inte de skulle kunna fungera lika bra, men de fungerar till och med bättre.

Läs mer om miljövänliga mensskydd här. Du kan ju börja med att bara skaffa tex två stycken, och fasa in dem och se hur det känns. Modellerna är många, och hittar du bara en som passar din kropp så kommer du inte vilja gå tillbaka. Jag lovar!

Om tipskalendern

Mammatrams allra första julkalender går av stapeln i år.

Vanligtvis brukar julkalendrar på bloggar innebära rabattkoder och andra kommersiella utrop i reklamens tecken, men jag tänkte att nog vore det bättre att bjuda på en tipskalender istället? Vissa tips är inköpstips, men det är helhjärtade tips och fullständigt icke-sponsrat.

Ok, en grej sponsrar jag av mig själv, men då är jag tydlig: Använd koden MAMMATRAMS i kassan i min Etsy-shop så får du 20% rabatt!

Lämna ett svar