Go Back

Quiche Lorraine

Total tid 1 t 15 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 dl finax glutenfri mjölmix eller vetemjöl, 50/50 vete/grahams
  • 125 g smör/margarin
  • 2-3 msk vatten
  • 200 g rökt skinka
  • 1 st purjolök
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g riven Västerbottenost vanlig ost går också bra

Instruktioner
 

  • Sätt på ugnen. 200°
  • Arbeta samman mjöl och smör i en skål. Använd helst matberedare. Tillsätt vattnet försiktigt, 1 msk i taget och sluta hälla så fort degen börjar forma större klumpar; annars blir det smet.
  • Tryck ut degen i en pajform, mjöla fingrarna då och då om degen blivit kladdig. Den ska täcka både botten och kanter.
  • Nagga degen med en gaffel och förgrädda i ugnen. Håll koll på den och ta ut den när den börjar få liiiite färg här och där.
  • Skiva purjon och koka den i lätt saltat vatten ca 3-4 min. Låt den rinna av.
  • Skär skinkan i strimlor.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  • Bred ut skinka, purjolök och ost på pajdegen och häll över äggsmeten.
  • Grädda på nedersta falsen i ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg, ca 40 min – OBS! Det kan gå fortare. Håll koll.
  • Servera med en blandad sallad och grönsaksfavoriter till barnen.
Keyword paj