Go Back

Ekologisk hälsoshot på ingefära (sous vide)

En shot om dagen är det som gäller!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 15 minuter
Måltid dryck
Portioner 1 liter

Ingredienser
  

  • 200 gram ekologisk färsk ingefära
  • 1 liter vatten
  • 0,5 dl ekologisk honung
  • 2 st ekologiska citroner

Instruktioner
 

  • Förbered din sous vide och ställ in den på 59°C (temperaturen får aldrig överstiga 60°C).
  • Hacka ingefäran i matberedare med skalet på. Det går även bra att grovriva den.
  • Lägg ingefäran i en sous-videpåse tillsammans med vattnet. Jag använder en en vanlig PE-påse från mataffären eftersom PE tål 60° utan problem. Lämna lite luft i påsen, förslut med en klämma/knut/whatever makes you happy och lägg i sous-viden.
  • Låt den ligga i ca en timme. Tiden spelar inte så stor roll här, men minst 20 minuter och ju längre den ligger desto "rivigare" blir den. Rör gärna om i påsen nån gång ibland.
  • Stäng av sous-vide och byt ut vattnet så att temeraturen sjunker till under 40°C. Kör vidare tills ingefärspåsen kommit ner till under 40°C i temeratur.
  • Ta upp påsen, sila av ingefäran och blanda i honungen.
  • Låt svalna helt, pressa sedan i citronerna. Sila eventuellt igen och fyll på flaska.
  • Förvara i kylskåpet, brygden klarar sig minst en månad.