• Rensa och skär kycklingen i 2-3 cm kuber (bra om den kan få rinna av och bli rumsvarm)• Förbered kycklingbuljong• Blanda Maizena med lite kallt vatten• Skiva/klyfta svampen• Hacka vitlöken och timjan (de ska i samtidigt)• Hacka persilja• Mät upp vin Hetta upp olivolja (ca 2 msk) i en stor gryta, strö salt (ca 0,5 tsk) och peppar (ca 0,5 tsk) över kycklingbitarna och stek sedan ca 6 minuter eller tills de är klara. De bör bara behöva vändas en gång.Lyft sedan ur dem ur grytan (en hålslev föreslås, och har kycklingen släppt mycket vätska så häll av den innan du fortsätter) och lägg åt sidan. Häll ca 2 msk olivolja till i grytan, och tillsätt svampen. Stek tills precis innan de börjar släppa massa vatten (ca 5-8 minuter för kvartade champinjoner). (OBS! Om det börjar lukta bränt, så kommer det följa med i smaken på maten sedan så se till att rengöra innan nästa steg.) Rör ned vitlök och timjan, och stek en minut till.
Häll i vinet och koka i 2 minuter eller tills hälften kokat bort.
Skrapa i botten på grytan för att få loss eventuella matbitar som fastnat. Rör sedan ned kycklingbuljongen och se till att det börjar koka.
Lägg i tagliatelle, och koka utan lock tills den är aldente/nästan klar.
Rör ned maizena, koka en minut till och vrid sedan ner temperaturen till underhållsvärme (typ steg 3 eller 4 av 10).
Smaka av med resten av salt och peppar (ca 0,5 tsk vardera), rör sedan ner crème fraîche och sist kycklingen.
Toppa med persilja. Den ska egentligen hackas och strös eller klippas över, men det är snyggare att låta bli.