Barnvänlig fisksoppa med pastaskruvar, en färgklick mot novembergrått

Det här är en – även för vuxna – god och barnvänlig fisksoppa med starka glada färger som passar särskilt bra nu på hösten när det är så grått och ruggigt ute. Serveras gärna tillsammans med grönsallad och gurkstavar att såsa upp det sista med, och anpassas lätt till mjölk- och glutenfritt.
barnvänlig fisksoppa

Det har inte varit helt lätt att hitta en barnvänlig fisksoppa, men den här soppan påminner en del om tomatsoppan – som pojkarna också äter som om det inte fanns någon morgondag – i och med att det är pasta inblandat. Vi har för länge sedan kommit på att om det är pasta med på bordet, så kan vi använda den som muta. Såhär funkar det:

Barnen får en portion av egen vald storlek, med lika delar soppa och pastaskruvar. Vill de ha mera, så gäller samma sak. Simon vill ha sin pasta ovanpå soppan, inte under, för han gillar inte att blanda. Han gillar inte heller tomater så vi undviker dem på hans tallrik, vilket är enkelt eftersom det gäller halva småtomater. Adrian blandar allt det första han gör, och måste påminnas om att tomaterna är tokheta för annars bränner han sig.

Även om soppan är jättegod, så tror jag att det är pastan som får dem att fortsätta äta. I originalreceptet ingår inte pasta, och där gick det följaktligen inte åt lika mycket soppa på barnens tallrikar som det gör nu.

barnvänlig fisksoppa
Skriv ut recept
Barnvänlig fisksoppa med pastaskruvar
Maträtt Huvudrätt
Keyword fisk, soppa
Tillagningstid 45 minuter
Portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Keyword fisk, soppa
Tillagningstid 45 minuter
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala lök, morötter och potatis och hacka tillsammans i en matberedare (eller för hand och känns roligare).
  2. Ställ soppkastrullen på spisen, täck botten med olivolja och fräs lök, morot och potatis i ett par minuter. Akta så det inte bränner fast i botten på kastrullen.
  3. Tillsätt fiskfond och vatten. Sjud i ca 10 minuter under lock.
  4. Koka pastaskruvarna.
  5. Vispa i crème fraiche/grädde och saffran + tomatpuré i soppan och koka ihop ett par minuter.
  6. I med vinet, fram med stavmixern och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar, ev mer saffran/tomatpuré/vitt vin.
  7. Dela och lägg i tomaterna. Skär fiskfilén i kuber och lägg i kastrullen. Sjud försiktigt i 5 -6 minuter.
  8. Pastaskruvarna ska inte blandas i soppan; det gör man själv på sin egen tallrik.
Receptanteckningar

Originalreceptet hittar du på ica.se.

Dela det här receptet