Förresten, apropå vikten

Jo, apropå viktkurvan igår så frågade jag Susanne om det kan vara så att om jag inte äter tillräckligt, så orkar inte min kropp producera tillräckligt med mjölk (du ser, jag försökte ändå få det till mitt fel). Hon svarade som vanligt så pass svävande att svaret gled mig ur händerna direkt när vi pratat klart, men jag minns att hon sa att man brukar säga att man som ammande kvinna ska äta 500 kalorier mer än vanligt för att gå runt. Det har jag hört förut, och det har jag inte gjort. Eller det tror jag inte, i alla fall. Tittar man i naturen så är det ju däremot så det fungerar på andra håll; om inte honan äter tillräckligt så sinar mjölken till ungarna. Logiskt. Nu kan det knappast jämföras med mig eftersom jag inte svälter… så jag vet fortfarande inte.

Men det gör ingenting. Jag släpper det nu.

🙂

Kommentera