Björns födelsedag med upprätthållande av familjetradition

Björns födelsedag; Norges nationaldag, och i år en torsdag. Vad kan (läs ”orkar”) man göra en torsdagkväll? Inget megakomplicerat i alla fall.

Intro

På morgonen gick vi upp, jag och Simon, och gjorde frukost till pappa. Två smörgåsar skulle han få.

”Ska jag göra en till dig också, Simon?”

”Nej, jag vill inte ha macka.”

Så jag gjorde tre, satte ett tårtljus i en av dem, slog in en present och dribblade med mig Simon tillbaka uppför trappan. Sen gick vi in och sjöng för far i huset; vi skulle ju göra detta till tradition, som sagt.

Jag lämnade far och son tillsammans i 2 minuter, för att gå och väcka Adrian, och när vi kom tillbaka var Simon halvvägs genom en av smörgåsarna.

På kvällen

På kvällen kom Björns mamma, min mamma och Jonas på middag och tårta. Vi åt fiskgratäng (som jag kommer lägga upp receptet på eftersom den är så himla god) och potatis tillsammans med ett sagolikt gott vin.

Björns present från mamma och Jonas var barnvakt kvällen och natten därpå (fredag), och min var planerandet och överraskningen med övernattning på hotell.

Jag berättar mer senare, dels om restaurangen Rianns Krog på Lilla Essingen som jag varmt kan rekommendera, och om Scandic Haymarket där vi sov över.

födelsedag

Uppdatering:
Läs om vårt besök på Rianns Krog här.

Kommentera